TERMÉKEK

ÖNNEK AJÁNLJUK

KALO végleges szőrtelenítő spray ELFOGYOTT!

JANA Holt-tengeri mamut csomag

KALO végleges szőrtelenítő spray ELFOGYOTT!

A holt-tengeri fürdősó alkalmazása

Általános tudnivalók a holt-tengeri fürdősóról:

 

A fürdőkúra évezredek óta alkalmazott gyógymód, különösen hatásos , ha olyan sokféle és nagy mennyiségű ásványi elemet használunk, mint amilyen a világ legmélyebb pontján elterülő HOLT-TENGER.

Gyógyító ereje főleg a reuma, izületi gyulladás esetén, pikkelysömör, ekcéma és más bőrbetegségeknél egyedülálló.

Ha teste csak felüdülésre,relaxálásra vágyik, annak is egyik legjobb módja, ha megmártózik a holt-tengeri fürdőkristállyal készült fürdővízben. A holt-tengeri ásványok nem csak külsőleg hatnak és szabélyozzák a bőr funkcióit, de mélyen a bőrbe hatolnak, sőt az izületekre és izmokra is kifejtik hatásukat. A test élénkítésére, bőrének táplálására, fáradt izmainak, megerőltetett kötőszöveteinek ellazítására, derék és hátfájásra, izületi fájdalmak enyhítésére, bőrének egészségessé és frissé tételében is nagyon eredményesen alkalmazható.Légzőszervi megbetegedések kezelésére is ajánlott.

Figyelmeztetés!
A szívelégtelenségben illetve magas vérnyomásban szenvedő betegek a fürdőkúra használata elött konzultáljanak orvosukkal!


Néhány konkrét felhasználási tanács a fürdősóhoz:

A fürdősó használata reuma, ízületi és izomfájdalom kezelésére, relaxálásra:

 • Oldjon fel egy kád melegvízben (37-fokos) 200-250g (maximum 1 kg.), fürdősót-minél magasabb a kristályok koncentrációja, annál nagyobb a relaxációs és gyógyító hatás. Merüljön a sós vízbe 15-30 percre, majd meleg vízzel zuhanyozzon le. A tökéletes hatás eléréséhez a fürdő után pihenjen betakarózva egy órán át.
 • Részleges fürdőt is alkalmazhat- kézre, lábfejre, könyökre- ilyenkor elegendő 100g sót feloldani kisebb mennyiségű (10dl) vízben. Ezt az oldatot alkalmazhatja bedörzsölésre is.
 • Egy fürdőkúra időtartama 4 hét, heti 2-3 alkalommal használjuk, majd csökkentsük a fürdők gyakoriságát.

 

Pikkelysömör (psoriasis) kezelése holt-tengeri fürdősóval (alapkúra)

 • Szórjon 1 kg fürdősót a kádba, majd töltse meg a kádat 37-39-fokos meleg vízzel,merüljön el a vízbe 20 percre. A fürdő végén zuhanyozzon le meleg vízzel, 1 órára burkolózzon be lepedőbe és pihenjen. Ezt az eljárást 4 héten keresztül hetente 3-4-szer ismételje meg.
 • Ha a bőrőn nagyobb mértékű a megbetegedés, az egész test fürdőjét egészítse ki a helyi kezelésekkel.
 • A négy hetes kúra után csökkentse a fürdősó mennyiségét 0,5 kg-ra és a kezelést heti 1-2 alkalommal ismételje meg, majd csökkentheti a fürdők gyakoriságát.

 

A holt-tengeri só oldat helyi alkalmazása

 • Oldjon fel 250g (1 pohárnyi) fürdősót 250ml (1 pohár) forró vízben, hűtse le kellemes hőmérsékletűre.
 • Mártson az oldatba vattadarabot majd ezzel borogassa a beteg bőrfelületet. Végül mossa le a kezelt bőrfelületet meleg vízzel. (Az elkészített oldatot felhasználhatja a késöbbi kezeléseknél is)

 

Ekéma, allergiás bőrproblémák kezelése holt-tengeri fürdősóval

 • Oldjon fel 10g Holt-tengeri fürdősót 1L meleg vízben.
 • A sós oldattal itasson fel vattát és borogassa az ekcémás bőrfelületet 10-20 percen keresztül.
 • Ismételje az eljárást amíg az ekcémás bőrfelület gyógyulása nem következik be.

 

A bőr fiatalítása, ápolása

 • Áztasson egy puha kendőt sóoldatba (100ml vízbe egy evőkanál só), majd gyengéden törölje át nyakát és arcát a sóval átitatott kendővel.
 • Hagyja bőrén egész éjjel, csak reggel mossa le meleg vízzel. Ismételje meg többszőr, így érezni fogja hogy bőre fiatalabbá, egészségesebbé és selymes tapintásúvá válik.

 

Inhalálás

 • INHALÁLÁS:Szórjon kis mennyiségű kristályt a párologtató edénybe, oldja fel, majd inhaláljon. Sóbarlangban is használható.

 

A holt-tengeri fürdősó alkalmazása korpásodás ellen

 • Oldjon fel egy evőkanál sót 100ml vízben, majd dörzsölje óvatosan fejbőrébe, borítsa be haját egy törölközővel 20-30 percre. Végül öblítse le haját meleg vízzel.
 • Használjon hajmosáshoz Holt-tengeri sampont!
Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk