TERMÉKEK

ÖNNEK AJÁNLJUK

JANA Holt-tengeri életérzés csomag

KALO végleges szőrtelenítő spray ELFOGYOTT!

NISIM hajhullás elleni gél normál-száraz hajra 60 ml

-50%

A holt-tengeri iszap alkalmazása

Általános tudnivalók a holt-gengeri iszapról:

ALOE VERA KIVONATTAL- ARCRA, TESTRE, HAJRA

 

Egyedülálló a kozmetikai termékek palettáján a nem túl esztétikus, de annál hatásosabb fekete iszappakolás. A Holt-tenger medrében összesűrűsödött, nagyon magas sótartalmú iszap ásványi anyagtartalma meghaladja a 32%-ot.

HOLT-TENGERI ISZAPPAKOLÁS tartalmaz még bőrpuhító olivaolajat, és gyulladáscsökkentő, bőrregeneráló Aloe vera kivonatot és mézet. A fekete iszap összetevőinek köszönhetően a bőr mélyebb rétegeit is kitisztítja, a felső hámréteg fellazul, így utat nyit az ásványi elemek behatolásának. Az ásványi anyagok nélkülözhetelenek a bőr szerkezetének kialakításában, a bőr enzimjeinek működéséhez.

A HOLT-TENGERI ISZAPPAKOLÁS kiválóan alkalmas bőrbetegségek kezelésére, mint az akne, psoriasis, allergia, melyet klinikai vizsgálatok igazolnak.
A sokakat kínzó pikkelysömör (psoriasis) bőrbetegség kezelésére igen hatékony módszer a HOLT-TENGERI SÓ, ISZAP, KRÉMEK, TESTÁPOLÓK, SZAPPANOK alkalmazása, mely során fokozatosan megszünnek a kellemetlen tünetek.

A HOLT-TENGERI ISZAP nem csak a bőrére jótékony hatású, de gyógyítja a reumát, izületi és izomfájdalmakat.


Néhány konkrét felhasználási tanács a Holt-tengeri iszap alkalmazására:

 

HIDEG ISZAPPAKOLÁS AZ ARCBŐR ÁPOLÁSÁRA, MÉLYTISZTÍTÁSÁRA

 • ARCPAKOLÁS- Kezelés menete: Kezdjük a szokásos tisztítási folyamatokkal, alkalmazzunk  arclemosó tejet és arctonikot!
 • Az iszappakolás első használata- az arc teljes felületét (kihagyva a szem környékét) vékony rétegben bekenjük a fekete iszappal, 5-7 percig az arcon hagyjuk, kerülve a teljes megszáradást. A bőrt nedves vattával megtisztítjuk, majd szárazra töröljük.
 • További alkalmazás- Masszirozza be a hidratáló krémet, majd egy vékony réteg iszappakolás következik. Letakarjuk az arcot egy vékony kendővel, 10-15 percig hagyjuk hatni. Leöblítjük nedves vattával, szárazra töröljük, végül hidratáló krémet masszírozunk a bőrbe.
 • Zsíros bőr esetén az iszapmaszkot heti 1-2 alkalommal használjuk. Alkalmazzuk rendszeresen az arcbőr tisztítására Holt-tengeri iszapszappant! Normál és száraz bőr esetén a pakolást hetente egyszer alkalmazzuk! Az arc tisztítására használjunk nem szárító Holt-tengeri ásványszappant!
 • Megjegyzés: A kezelés során az arc enyhe megpirosodása, felhevülése és viszketése a sikeres és hatékony kezelés kisérőjelei lehetnek. Erősebben jelentkeznek a tünetek a hosszan elhanyagolt bőr estén, vagy az első használatkor. Ritkán előfordulhat valódi allergia, ilyenkor a tünetek gyorsan és erőteljes égető érzésként jelentkeznek, vagy kipirulást okoz. Ilyen esetben a készítményt eltávolítjuk, majd tejjel közömbösítjük.
 • Zsíros bőr estén a kezelés első heteiben az iszap hatására a bőr átmenetileg rosszabbul néz ki a felszinre kerülő szennyeződések és méreg anyagok miatt, de ez késöbb elmúlik a bőr öntisztulási folyamatainak beindulása következtében. Ha rendszeresen használjuk a fekete iszapot a túlzott zsírosodás csökken, a bőr egészségessé válik.

 

AKNE KEZELÉSE HOLT-TENGERI ISZAPPAL

Enyhe vagy középfokú kelések, pattanások kezelése:

 • Mossuk meg az arcot Holt-tengeri iszapszappannal, majd a szárazra törölt bőrre felkenjük a fekete iszappakolást (szem környékét kihagyva),
 • 15 percig hatni hagyjuk, majd melegvizes kendővel eltávolítjuk.
 • Kezelés végeztével hidratáló krémet alkalmazunk.
 • A tökéletes eredmény eléréséhez a kezelést 6-8 héten át heti kétszer végezzük el.

 

PIKKELYSÖMÖR (PSORIASIS) KEZELÉSE HOLT-TENGERI ISZAPPAL

A legjobb ha a Holt-tengeri fürdősós kúra mellett alkalmazzuk az iszappakolást.

 • A beteg bőrfelületre felvisszük a fekete iszappakolást, rajta hagyjuk 5-7 percig fedetlenül. Ügyeljünk arra, hogy az iszap ne száradjon meg teljesen!
 • Lemossuk az iszapot nedves vattával, majd Holt-tengeri hidratáló krémmel kezeljük.
 • Ezután visszük fel a második adag iszapot, letakarjuk nedves kendővel és 5-6 percig egyidejűleg melegítjük infralámpával.
 • Kezelés végén lemossuk az iszapot és hidratáló krémmel kenjük be a bőrfelületet.

Megjegyzés:
Az eljárást gyulladt bőrön vagy nyílt seben ne alkalmazzuk!!!

 

FEKETE ISZAPOS HAJPAKOLÁS

Erősíti a hajhagymákat, tisztítja a fejbőrt és eltávolítja a zsírosodást és a korpásodást. Élénkíti a fáradt és a hajfestéktől, szennyeződésektől károsodott fejbőrt. Szabályozza a túlzott faggyúmirigy működést, ásványi elemeket juttat a fej bőrébe, javítja a vérkeringést, csökkenti a hajhullást. Minden hajtipusra ideális! 

 • Az iszapot felvisszük a fejbőrre 2-3 percig masszírozzuk a bőrbe és 10-15 percig rajtahagyjuk. Az iszapot felvihetjük a haj teljes hosszára.
 • Végül alaposan leöblítjük meleg vízzel, majd Holt-tengeri ásványi samponnal hajatmosunk.
 • A tünetek elmúlásáig alkalmazzuk minden héten a hajmosást megelőzően!

 

MELEG ISZAPPAKOLÁS

AZ EGÉSZ TEST ELLAZÍTÁSA, REUMA,IZÜLETI FÁJDALMAK KEZELÉSE


Az iszapterápia rendkivül hasznosnak és elismerésre méltónak bizonyult a reumatikus megbetegedések gyógyításában is, más kezelések kombinálásával, mint pl. a Holt-tengeri sós gyógyfürdő.

Az iszapterápia az egész testet felfrissíti, serkenti a vérkeringést, értékes ásványi elemeket juttat a bőrbe tökéletesítve működését. Mélyen tisztítja a bőrt, miközben puhává és bársonyossá teszi.

Az izületekre és izmokra is kifejti hatását, a magas ásványielem tartalomnak köszönhetően az ozmózis hatás érvényesül, így az izületekben felgyülemlett folyadék fokozatosan eltávolodik megszüntetve a fájdalmat. A nagyon magas sótartalom (50-szer magasabb, mint az óceánoké) következtében az izmok és idegek teljesen ellazulnak, megszünnek az izületi merevedések.

 

 • Az előmelegített (40-fokos) iszapot vastagabb rétagben felvisszük a testre, főként a fájós testrészekre az izületek környékére. (mellkasra minimális mennyiségűt, a nemi szervekre egyeltalán ne tegyünk iszapot!)
 • Lepedővel beburkolózva 15-20 percig tartózkodunk meleg helyen.
 • Reumetikus panaszok estén még nylonzacskóval is beborítjuk a kezelt területet és hősugárzót is alkalmazunk.
 • A kezelés végeztével leöblítjük az iszapot, letusolunk, majd testápoló tejjel kenjük be testünket.
 • A kúra 2-3 hét leforgása alatt 10 pakolásból álljon, érdemes két-három havonként a kúrát megismételni.

 

ÍZÜLETEK HELYI PAKOLÁSA, KÉZPAKOLÁSOK

 • A felmelegített (40-fokos) iszapot (kb.500g) egy tálba vagy zacskóba tesszük és kezünket belehelyezzük, mozgatjuk ujjunkat, hogy alaposan érintkezzenek az iszappal.
 • Ekkor is 15-20 percig tart a kezelés.
 • Ajánlott két hét alatt 10 pakolást alkalmazni és 2-3 havontként ismételni.
Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk