TERMÉKEK

ÖNNEK AJÁNLJUK

NISIM hajhullás elleni gél normál-száraz hajra 60 ml

-50%

KALO végleges szőrtelenítő spray ELFOGYOTT!

KALO végleges szőrtelenítő spray ELFOGYOTT!

Holt-tengeri termékek ásványi anyag tartalom

A legfontosabb elemek, nyomelemek:

magnézium

kalcium

kálium

nátrium

stroncium

lítium

klorid

bromid

jodid

szulfát

karbonát

kaolitok

botitánok

cink

kadmium

réz

mangán

vas

kobalt

nikkel

bárium

molibdén

bór

rubídium

 

A Holt-tenger, a Földközi-tenger, és az óceánok sótartalmának összehasonlítása:

Cl(mg/l)

Mg(mg/l)

Na(mg/l)

Ca(mg/l)

K(mg/l)

Br(mg/l)

 
Holt-tenger

224,9

44,00

40,10

17,20

7,65

5,30

Földközi-tenger

23,9

1,49

12,7

0,47

0,47

0,76

óceánok

19,0

1,35

10,50

0,40

0,39

0,65

 


A Holt-tengeri ásványi sók jótékony hatásai:

A legtöbb elem a szervezet sejtjeiben az enzimekhez kapcsolódva fejti ki hatását. Ha kis mennyiségben is, de igen sokféle ásványi elemre van szüksége szervezetünknek. Az elemek együttesen felelősek a bőr természetes pH értékének kialakításáért, a normális sejtműködésért, és az anyagcsere folyamatokért. A holt-tengeri só, fekete iszap és ebből készült termékek igen gazdagok ezekben az elemekben, így a bőrön át a bőrsejtekbe, ízületekbe, és izmokba felszívódva fejtik ki hatásukat.

 

  • Magnézium: fontos a bőr strukturális és anyagcserét szabályozó elemei számára, az aktiváló enzimek segítségével a sejtek anyagcseréjét élénkíti. Hiányában gyorsabb a bőr öregedési folyamata.
  • Kálium: szerepet játszik ingerület vezetésben, és az izom összehúzódásában, segíti szabályozni az ozmózist, és a vízháztartást a bőrben és más szövetekben.
  • Kalcium: Nélkülözhetetlen a körmök, fogak és az egészséges csontozat kialakulásához. Fontos az anyagcsere folyamatokban, védekezésben, sérülések kezelésében, fertőzések megelőzésében. Erősíti a sejtek hártyáját, fontos az izomműködésben.
  • Nátrium és kloridok: a sejtek normális ozlotikus viszonyait alakítják ki, így a sejtek vízvisszatartását eredményezik. A sav-bázis egyensúly fenntartásában is szerepet játszik e két elem. A nátrium befolyással van az izmok aktiválásra.
  • Bromid: képes ellazítani az izmokat és idegeket, elősegíti a természetes megújító és védő folyamatokat. Gyógyítja a bőr rendellenességeit.
  • Jodid: normális anyagcsere fontos összetevője, a fejtek enegiatermelődését szabályozó tiroxin hormon termelődéséhez is nélkülözhetetlen.
Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk